Добре дошли в Wenzhou Bossxiao Packaging Co., LTD
№ 8888, Century Avenue, Wenzhou, Zhejiang, Китай
Английски
Вашият надежден партньор за решение Eco Pack —— Уенжоу Боссяо
SMS нетъкан

SMS нетъкан английски е: 

Нетъкан текстил Spunbond+Meltblown+Spunbond, който е изработен от нетъкан текстил с спанбонд + нетъкан текстил с разтопяване + нетъкан текстил с трислойна влакна, горещо валцуване, принадлежи към композитен нетъкан текстил, той е нетъкан текстил плат Композитен продукт от лепкав и разтопен, нетоксичен и безвкусен, ефективно изолиране на бактерии. Чрез специалната обработка на оборудването може да постигне антистатични, антиалкохолни, антиплазмени, водоотблъскващи и водни свойства.


Подробности за продукта за SMS

китайско име

SMS нетъкан текстил/SMS нетъкан текстил/SMS нетъкан текстил

Чуждо име

Spunbond + Meltblown + Spunbond Нетъкан текстил

Сурови материали

100% PP полипропилен

Обхват на теглото в грам

10-500гр/кв.м

Основна ширина

150-320 см, може да се реже при поискване

Цвят

Редовно бяло, синьо, небесно синьо, тъмносиньо, зелено, лилаво, жълто и др.

MOQ

1-3 тона

текстура

Сусамов модел

Пакет

Пластмасово фолио или свиващо се фолио


Процес на производство на SMS

Добавете 3%-7% masterbatch в производството на предене на нетъкан текстил за SMS; подготовка на функционални помощни средства: функционалните спомагателни средства се смесват с водоотблъскващ, огнеупорен, антистатичен агент, пенетрант и вода; SMS нетъкан текстил се поставя в резервоар за разтвор за потапяне с функционални добавки, потапя се, навива се, суши се и се охлажда, за да се получи желаният многофункционален SMS нетъкан плат.


Понастоящем основните процеси на производство на SMS нетъкани тъкани включват три метода: "едноетапен метод", "метод на две стъпки" и "едноетапен половин метод". 

Методът на една стъпкасе характеризира с използването на рязане на суровини, използването на метода на пулбонд и метода на разтопяване, като суровината се стопява директно и се върти в мрежа. Докато инженерната система на предене на различни процеси е разумно подредена, продуктът може да бъде. За различни структури, след като слоевете от влакнести платна са ламинирани и смесени, те обикновено се консолидират в плат от мелница за горещо валцуване. „Методът на една стъпка“ се характеризира с директно предене на стопилката в мрежа, състоянието на всяка система за предене може да се регулира независимо, контролируемостта на производствения процес е силна, хигиенните условия са добри, скоростта на движение е високо и съотношението на всеки слой от мрежата може да се регулира по желание. , Може да произвежда различни спецификации на продукти от тип SMS, е днешната масова технология.

Двустепенен методКогато двуетапният метод се използва за производство на SMS продукти, готовият материал за филиране и готовият плат с издухване от стопилка се развиват в определен ред, ламинират се последователно и след това се консолидират с гореща валцова мелница, за да образуват SMS продукт. "Методът на две стъпки" се характеризира с просто оборудване и ниска цена. Всъщност процесът "две стъпки" е широко използвана ламинираща композитна технология. Той може също да композира други материали и да използва различни други материали и да използва различни методи, като ултразвукови вълни, лепила за горещо разтопяване и т.н., за да консолидира трите слоя материали заедно. 

Метод на една стъпка и половинаПри двуетапния метод, изработената на място влакнеста лента с разтопен слой може също да бъде заменена с продукт от разтопен плат, като по този начин се получава така нареченият композитен процес „метод на една стъпка и половина“. Спанбонд тъканта се използва като долен слой и повърхностен слой от две устройства за развиване, а лентата от разтопени влакна на средния слой се изпредва директно в мрежа от системата за разтопяване, положена върху повърхността на филираната тъкан на долния слой, и след това се покрива с горния слой спанбонд плат. Лепкава кърпа, за предпочитане консолидирана в SMS продукти с мел за горещо валцуване.


Производителност на SMS продукта

Нетоксично и безвкусно, ефективно изолиране на бактерии. Чрез специалната обработка на оборудването може да постигне антистатични, антиалкохолни, антиплазмени, водоотблъскващи и водни свойства. 

Характеристики на нетъканите тъкани: издръжливост, еднократна употреба. Изолационен, непроводим. Мекота, скованост. финост, разширяване. Изотропен, анизотропен. Филтрируемост, дишаща и непропусклива. Еластичност, твърдост. Лек, спокоен, топъл. Тънки като крилца на цикада, дебели като филц. 

Водоустойчив и дишащ. Гладене, шиене, формоване. Забавител на горенето, антистатичен. Водопропусклив, водоустойчив, устойчив на износване, полар. Устойчивост на бръчки, добра еластичност, висока абсорбция на влага, водоотблъскваща.

1. Леко тегло:Като основна суровина за производството се използва полипропиленова смола, със специфично тегло само 0.9, само три пети от памук, с пухкав и добро усещане за ръка.

2. Меки:Състои се от фини влакна (2-3D) и се образува чрез леко точково свързване с горещо стопяване. Готовият продукт е умерено мек и удобен.

3. Водоотблъскване и дишане:Полипропиленовите чипове не абсорбират вода, имат нулево съдържание на влага, а готовият продукт има добра водоотблъскваща сила. Състои се от 100% фибри, които са порьозни и имат добра въздухопропускливост. Лесно се поддържа кърпата суха и лесна за пране.

4. Нетоксичен и не дразни:Продуктът е произведен от хранителни суровини на FDA, не съдържа други химически съставки, има стабилни характеристики, нетоксичен, няма особена миризма и не дразни кожата.

5. Антибактериални и антихимични средства:Полипропиленът е химически пасивно вещество, което не се яде от молци и може да изолира ерозията на бактерии и насекоми в течността; антибактериалната, алкална корозия и готовите продукти не влияят на здравината поради ерозия.

6. Добри физични свойства:Изработен е от полипропилен, който се върти директно в мрежа и е термично свързан. Здравината на продукта е по-добра от тази на продуктите от щапелни влакна, здравината е ненасочена, а вертикалната и хоризонталната якост са сходни.


SMS нетъкан текстил

SMS нетъканите материали могат да се използват в различни области от тънки и дебели продукти:

1. Тънките SMS нетъкани тъкани (10-25gsm), поради своите водоустойчиви и дишащи свойства, са особено подходящи за санитарния пазар, като дамски превръзки, дамски предпазни подложки, бебешки пелени и пелени при инконтиненция за възрастни за странично изтичане и подкрепа.

2. SMS нетъкан текстил със средна дебелина (25-50gsm), подходящ за използване в медицинската област, изработка на хирургически халати, хирургически обвивки, хирургически покривки, стерилизационни превръзки, стикери за рани, гипсови стикери и др. Подходящ е и за промишлени употреба, За направа на работно облекло, защитно облекло и др. SMS продуктите са по-подходящи като висококачествени материали за медицинско защитно оборудване поради добрите си изолационни характеристики, особено тези, които са претърпели три антитела и антистатично третиране и са били широко използвани около Светът. 

3. Дебелите SMS продукти (>55gsm) се използват широко като високоефективни филтърни материали за различни газове и течности, а също така са отлични високоефективни материали, абсорбиращи масло. Използват се за обезмасляване на промишлени отпадъчни води, почистване на замърсяване с морски масла и промишлени парцали.


Медицински нетъкан SMMMSis made of 100% polypropylene chips as raw material, non-toxic, non-fiber shedding, and has a high effective antibacterial rate; the cloth surface is well uniform and full, which can effectively improve product quality. SMMMS can replace pure cotton fabric, soft, delicate and skin-friendly. The spunbond layer consists of continuous filaments with good breaking strength and elongation. The meltblown layer is composed of continuous ultra-fine fibers, which has a good barrier effect on moisture, bacteria, dust, etc. It has high water pressure resistance, good air permeability, and good acid and alkali resistance. Applicable to various sterilization methods such as high and low temperature; one-time use, no need for recycling and cleaning; in line with environmental protection requirements, easy to degrade or incinerate; effectively prevent hospital cross-infection, reduce hidden costs of treatment, and improve infection control rate; no multiple use Damaged consumption; no washing cost; stored under qualified conditions, the aseptic validity period is 180 days.

Триустойчивият нетъкан текстил SMMS е изработен от нетъкан текстил с преден материал + разтопен нетъкан текстил + разтопен нетъкан текстил + преден нетъкан плат, а четирислойната влакнеста лента е горещо валцувана .Има всички характеристики на обикновените SMMS нетъкани тъкани; антиалкохол до 10 степен (т.е. 100% антиалкохол); антистатичен капацитет от 108-1012; анти-масло; анти-плазма; използва се главно в хирургически рокли, хирургически кърпи, хирургически чанти, кърпи, медицински чаршафи, дрехи за ръчно пране, изолационни рокли, лабораторни престилки, модерно защитно облекло и други защитни продукти могат да бъдат направени в различни цветове според предпочитанията на различните клиенти.

Обикновените изолационни платове за еднократна употреба на пазара са направени главно от PP полипропиленови влакна или SMS или обикновени нетъкани тъкани (PP+PE филм). Основният материал на микропорестото защитно облекло е нетъкан текстил (PTFE композитна тъкан), конвенционалното тегло е 80-100 g/m2 и има характеристиките на устойчивост на проникване на микроби и добра пропускливост на кръвта.


SMS нетъкан текстил със специална обработка

Различни специални обработки се извършват върху нетъканите тъкани, за да се отговори на изискванията на клиента за различни специални свойства на нетъканите тъкани. Обработеният нетъкан текстил има функции против алкохол, кръв и масло и се използва главно в медицински хирургически халати и хирургически завеси. 

Антистатично лечение:Антистатичните нетъкани тъкани се използват главно като материали за защитно оборудване със специални екологични изисквания за статично електричество. 

Водопоглъщаща обработка:Водопоглъщащите нетъкани тъкани се използват главно при производството на медицински консумативи, като хирургически завеси, хирургически подложки и др. 

Огнеупорна обработка:огнезащитните нетъкани тъкани се използват широко в мебелните продукти и авиационните доставки. 

Лечение с антибактериален, дезодорант и фотокаталитичен ефект:Този вид нетъкан текстил се използва главно в областта на домакинските продукти. 

Анти-ултравиолетово лечение:Нетъканите тъкани против ултравиолетови и анти-стареене се използват главно в селскостопански покривни тъкани, калъфи за автомобили и други тъкани, където се изискват слънцезащитни и анти-стареене ефекти. 

Лечение с аромат:Ароматните нетъкани тъкани се използват в санитарни продукти (мента, лимон, лавандула и др.).


Стандартна гама за SMS в индустрията

Този стандарт уточнява нормативните референтни документи, техническите изисквания, качеството на външния вид, методите за изпитване, изискванията за опаковане и маркиране, транспортирането и съхранението на композитни нетъкани тъкани от полипропилен спанбонд/мелтблаун/спанбонд (наричани по-долу SMS). Този стандарт се прилага за 10g/m2—>80g/m2 полипропиленови SMS продукти с полипропилен като основна суровина.

1. Нормативни препратки: GB/T 4744 Determination of Impermeability of Textile Fabrics, Hydrostatic Pressure Test GB/T5453 Textiles, Determination of Air Permeability of Fabrics FZ / T 64004 Thin Bonded Nonwovens FZ/T 60005 Determination of Breaking Strength and Breaking Elongation of Nonwovens 25 >25-30 >30-35 >35-40 >40-50 >50-60 >60-70>70-80 >80 

2. Коефициент на масово отклонение на единица площ:% ≤±6%, ≤±4%, per unit area Single value deviation% ≤±12%Vertical fracture strengthN/5cm >18 >23 >28>35 >40 >50 >54 >67 >81 >90 >100 >108Vertical fracture elongation Vertical fractureelongation% >30 >30 >30 >30 >30 >30 >30 >30 >30 >30>30 >30 Transverse fracture strength Horizontal fracture strengthN/5cm>9 >11 >14 >18 >22 >28 >32 >38 >45 >55 >60>65 Transverse fracture elongation Horizontal fracture elongation % >30>30 >30 >30 >30 >30 >30 >30 >30 >30 >30 >30Antistatic waterpressuremmH2O >80 >110 >130 >150 >200 >220 >250 >280 >300 >300 >300 > 300Air permeabilityl/m2/s>1100 >900 >800 >700 >600 >400 >250 >200 >150>125 >125 >100 For the SMS products of the net, the breaking strength and elongation indicators are implemented according to the contract or agreement between the supplier and the demander.

3. Качество на външен вид:

3.1 Повърхността на кърпата е равномерна, равна, без видими гънки, счупени ръбове и дупки, петна от масло, а ролките са спретнати.

3.2 Ширината е посочена в договора и споразумението. Отклонението по ширината е посочено в таблица 2.

Ширина (mm)

Отклонение на ширината (мм)

≤ 800

± 3

> 800

-2- + 5

3.3 Замърсяване: Продуктът трябва да е сух, чист и без замърсявания като масло, насекоми, прах и метален прах.

3.4 Твърд блок/твърда тел: не повече от 10 парчета на 1000 метра, всяка площ не повече от 4 cm2, и непрекъснат твърд блок/твърд проводник не е разрешен.

3.5 Микропори: Отнася се до дупки с размер на дупка на повърхността на продукта. За санитарни и медицински продукти не се допускат микропори.

3.6 Миризма: Не се допуска необичайна миризма.

3.7 Holes/Tears/ Cuts : No holes/tears/cuts allowed : Continuous dead wrinkle is not allowed.

3.8 Неподсилена зона: Не са разрешени повече от 5 свързани дефекта в точките на налягане.

3.9 Външен вид на ролката: Трябва да е чиста и подредена, без изгнили ръбове и видими дефекти. 

3.10 Фуги: За пелени/чаршафи и дамски дамски превръзки, броят на фуги на ролка не трябва да надвишава 1 на 1000 метра.

4. Метод на изпитване

4.1 Appearance inspection Under sufficient light, use normal sensory inspection, and measure with a ruler or steel ruler with an accuracy of 1mm.

4.2. Проверка на физическите свойства

4.2.1 Определянето на масата на единица площ се извършва съгласно Регламент FZ/T 60003-1991. 

4.2.2 Определянето на якостта на скъсване и удължението се определя във FZ/T 60005-1991.

4.2.3 Определянето на антихидростатичното налягане трябва да бъде в съответствие с GB/T 4744-1997.

4.2.4 Определяне на пропускливостта на въздуха Съгласно разпоредбите на GB/T 5453-1997 изберете тестова глава от 20 cm2, задайте разликата в налягането от 100 Pa и изберете мерната единица l/m2/s. 

4.2.5 Изберете следното според договора или споразумението Един от методите е измерване на ширината.

4.2.6 Измерете ширината на ролката със стоманена ролетка до ширината на ролката с точност до 1 мм,

4.2.7 Развийте, за да отпуснете тъканта, на поне 5 м от главата на ролката, използвайте рулетката, за да измерите ширината на поне 5 места с точност до 1 мм. Изчислете средната стойност (резервни целочислени битове) като ширина на пренавиване.

5. Опаковане, маркиране, транспортиране и съхранение

5.1 Packaging The packaging material is made of plastic film or shrink film.

5.2 Labels should be filled in clearly and neatly, and the content should include: manufacturer name, product name, implementation standard number, standard record number, production batch number, product specifications (square meter weight, width, roll length and color, etc.), theory Roll weight, roll number, quality grade mark; label color can be determined according to needs.

5.3 Transportation should be protected from light, water, moisture, pollution, damage, and extrusion, and it is strictly forbidden to drop the roll from a high place.

5.4 Storage It should be placed in a ventilated, dry, dark and clean warehouse.

Свързани новини

Искате ли да научите повече за Jump Arena?

Задайте въпроса си
Моля напуснете
САЩ
съобщение
Начало
Продукти
E-Mail
Контакти