Добре дошли в Wenzhou Bossxiao Packaging Co., LTD
№ 8888, Century Avenue, Wenzhou, Zhejiang, Китай
Английски
Вашият надежден партньор за решение Eco Pack —— Уенжоу Боссяо
RPET рециклиран нетъкан текстил, свързан с шевове/плата Lixin

RPET Lixin плат (зашит нетъкан текстил):широко известен като нетъкан плат за бутилка кола, пълното име е RecycledPET Fabric (рециклиран полиестерен плат). Обикновено това е пластмасова бутилка с минерална вода или бутилка кола. Бутилката се нарязва на малки парчета, смачква се и се стопява, за да се отделят основните PET компоненти, регенерира се и се гранулира, обработва се в полиестерни щапелни влакна и след това се обработва чрез иглопробиване или нетъкана технология. . Това е нов вид зелена и екологична материя, а нейният нисковъглероден произход създава нова концепция в областта на регенерацията.

4-1


Спецификации на продукта

Материал: Рециклирани полиестерни щапелни влакна, направени от люспи от бутилка кола 

Метод на уеб-формиране: кардиране

Спецификации: 14-22 щифта

Дебелина: 0.7-1.0cm

Цвят: бял, черен, сив (може да се персонализира)

Грамово тегло: 60-240 г/кв.м

Ширина: 50cm-420cm


4-2


Ефективност на продукта

1издръжлива, непроменена форма, точно като текстил.

2.със свойства за здравеопазване, може да насърчи кръвообращението.

3.Устойчив на износване, дишащ и хигиеничен.

4. Лесно се преработва във функционални продукти, без да се променят неговите физически свойства. Като: водоустойчив, против мухъл и дезодорант, антистатичен и така нататък.

5.Не съдържа азо, тежки метали и др., висока температура, киселина и алкали, силно водопоглъщане, екологично чисти и безвредни.

6.100% RPET 100% екологично чист.

7.Съгласно изискванията на клиента да се направи покритие или ефект на забавяне на горенето (достигна американския стандарт CFR1633 стандарт за противопожарна защита).

8. RPET Lixin плат има богати цветове и шарки чрез боядисване и печат, за да отговори на естетическите нужди на различни групи хора.

4-3


Процес на производство на рециклиран полиестерен RPET

Това е вид сухо положен нетъкан текстил. Методът за свързване на шевове е да се използва основано-плетена намотка за подсилване на влакнеста мрежа, слой прежда, нетъкан материал (като пластмасов лист, пластмасово тънко метално фолио и др.), Изработен от нетъкан текстил. Полиестерът, получен чрез рециклиране, раздробяване, почистване, сушене, екструзия на стопилка, предене, навиване, релаксираща топлинна настройка и др., е синтетичен материал.

4-4


Платът RPET Lixin, направен от употреба на продукта, се използва широко като материал за екологично чисти пазарски чанти през последните години. 

Теглото на плата за ламиниране обикновено е 65-130 грама, а теглото на плата за печат обикновено е 130-300 грама. Може да бъде ситопечатен и топлопренесен за направата на готови чанти. Дебелината и теглото на материала могат да се регулират според различните нужди на клиентите.

Инженерни строителни материали:покривни водоустойчиви покривни материали, промишлени филтърни среди и др. 

Материали за интериора на автомобила:възглавници за седалки и интериорни материали за самолети, автомобили и кораби. Като: покрив на кола, килим за кола, облицовка на багажника и т.н.; 

Огнезащитно защитно облекло, памучно пълнене с играчки:използва се главно в производството на огнезащитно защитно облекло и противопожарно облекло в пожарната, петролната, химическата и други индустрии. 

Тъкани за защитно оборудване:подплата за предпазни средства, платове за медицински предпазни продукти и др.


4-5


Предимства на RPET

Текстил, изработен от рециклирани рециклирани влакна "бутилка от кока-кола", 100% от рециклирания материал може да се рециклира в PET влакна, което ефективно намалява отпадъците. В момента консумацията на PET пластмасови бутилки за напитки в моята страна е много висока. Рециклирането на отпадъци от PET бутилки за напитки може не само да намали замърсяването на околната среда, но и да превърне отпадъците в съкровище. 

Един тон рециклирана PET прежда = 67,000 4.2 пластмасови бутилки = 0.0364 тона намаляване на въглеродния диоксид = 6.2 тона пестене на масло = XNUMX тона пестене на вода.

Но в момента се използва само малка част, а останалите се изхвърлят по желание, което води до загуба на ресурси и замърсяване на околната среда. Следователно неговата технология за рециклиране има широки перспективи. 

За PVC, съдържащ хлор (който е основният източник на диоксин, а диоксинът е доказан канцероген) и тежки метали, които замърсяват околната среда, пластификатори и др., най-новата технология в Тайван се използва за производство без PVC, почти невъзможно. съдържание на тежки метали специално замени PVC продуктите и се превърна в доставчик на ново поколение екологично чисти материали.

Свързани новини

Искате ли да научите повече за Jump Arena?

Задайте въпроса си
Моля напуснете
САЩ
съобщение
Начало
Продукти
E-Mail
Контакти