Добре дошли в Wenzhou Bossxiao Packaging Co., LTD
№ 8888, Century Avenue, Wenzhou, Zhejiang, Китай
Английски
Вашият надежден партньор за решение Eco Pack —— Уенжоу Боссяо
PLA (полимлечна киселина) биоразградим материал

Въвеждане на материал 

PLA (полимлечна киселина) биоразградим материал се отнася до клас материали, които се разграждат от действието на микроорганизми като бактерии, плесени (гъбички) и водорасли, които съществуват в природата. Китайски псевдоним: полилактид (известен също като полимлечна киселина) Английско име: полилактид, полимлечна киселина, съкратено PLA английски псевдоним: политриметилен карбонат; 1,3-диоксан-2-он хомополимер Молекулна формула: (C3H4O2)n 

PLA полимлечната киселина използва млечна киселина като основна суровина, получена главно от маниока, царевица, захарна тръстика и други билки за получаване на нишесте и захарно съдържание на млечна киселина, получена чрез бактериална ферментация, и накрая образува полимер, получен чрез полимеризация на полимлечна киселина (PLA ). Източникът на суровини е достатъчен и възобновяем. 

Целият производствен процес на полимлечна киселина и полимлечна киселина не включва никакви вредни вещества. Това е вид полимерен материал с отлична производителност, който може да бъде напълно разграден от микроорганизми от околната среда, след като бъде изхвърлен, и накрая да бъде неорганизиран и да стане неразделна част от въглеродния цикъл в природата. 


Материални характеристики

1. Полимлечната киселина (PLA) е нов вид биоразградим материал с добра биоразградимост. След употреба може да бъде напълно разграден от микроорганизми в природата и накрая генерира въглероден диоксид и вода, които не замърсяват околната среда, което е много полезно за опазването на околната среда. , е признат екологичен материал.

2. Филмът от полимлечна киселина (PLA) има добра пропускливост на въздуха, пропускливост на кислород и пропускливост на въглероден диоксид. Той също така има характеристиките на изолираща миризма. Това е единствената биоразградима пластмаса с отлични антибактериални и противогъбични свойства.

3. При изгаряне на полимлечна киселина (PLA), нейната горивна калоричност е същата като тази на изгаряне на хартия, която е наполовина по-малка от изгарянето на традиционни пластмаси (като полиетилен), а изгарянето на PLA никога няма да освободи токсични газове като нитриди и сулфиди . . Човешкото тяло също съдържа млечна киселина в мономерна форма, което показва безопасността на този разградим продукт.


Естествени свойства и предимства

1. Стойността на pH е около 6, което е слабо кисело.

2. Инхибиране на акари, степента на инхибиране на ефективността срещу акари по данните от теста е 71.39% и заключението е, че има анти-акар ефект.

3. Антибактериалният ефект е очевиден, а степента на загуба на Staphylococcus aureus, Candida albicans и Escherichia coli е повече от 98%. (авторитетно тестване на SGS) 

4. В производствения процес не се добавят антибактериални лекарства, лекарства против акари или други химични вещества, което е изцяло в изпълнение на естествените му свойства.

5. Естествено самозагасяващо се: незапалимо, а индексът на границата на кислорода е по-висок от този на полиестера и найлона.

6. Топлоизолационните характеристики са 1.8 пъти по-високи от тези на висококачествените памучни сърцевини. (Тестови данни)

7. Добър отскок, силна обемност, гладко усещане, бързо изсъхване и UV устойчивост. 


Използване на материалите

Полимлечната киселина има добра термична стабилност,температурата на обработка е 170 ~ 230 ℃и има добра устойчивост на разтворители. Може да се обработва по различни начини, като екструдиране, предене, двуосно разтягане, леене под налягане. Освен че са биоразградими, продуктите от полимлечна киселина имат добра биосъвместимост, блясък, прозрачност, усещане за ръка и устойчивост на топлина, както и устойчивост на определени бактерии, огнеустойчивост и UV устойчивост, така че са много полезни. широко. 

Биоразградимите материали, използвани в медицината, човешките органи и други области, могат да бъдат модифицирани за проектиране и производство на биоразградими материали без пластификатори, тежки метали и токсични химикали, бисфенол А, независимо от петролните ресурси и безопасни за контакт с храни; 

Процесът на формоване може да бъде избран от формоване под налягане, екструдиране, формоване чрез издухване и формоване на блистери, което е подходящо за домакински ежедневни нужди, продукти за сервиране в контакт с храна или устна кухина и др.; Може да се използва широко като опаковъчни материали, влакна и нетъкани тъкани и др., и се използва главно в облеклото (бельо, връхни дрехи), промишлеността (строителство, селско стопанство, горско стопанство, производство на хартия) и медицинските и здравни области. 


Устойчивост на приложението 

1. Намалете използването на нефтохимически материали и намалете въглеродните емисии 

2. Използвайте естествени възобновяеми суровини (като: растително нишесте, захарна тръстика, сламени влакна и др.)

3. Приемете зелен и безопасен производствен процес

4. Съвместим със съществуващата система за управление на твърди отпадъци

5. Може да се изгаря - напълно чисто изгаряне

6. Може да се депонира - без инфилтрат или токсични и вредни вещества

7. Компостируем 

8. Могат да бъдат рециклирани и преработени в мономери или други продукти

9. Създаване на добра среда за живот за бъдещите поколения и подобряване на качеството на живот 


PLA деградацията показва 

Разграждане на компоста:PLA може да постигне пълно биоразграждане в рамките на 180 дни при условия на разграждане на компост, а крайните продукти на разграждане са въглероден диоксид и вода. Условията за компостиране са както следва: Температурата е 58±2℃ Влажността е 98% 


Има определени микроби 

деградация на депото:условията на депото са различни от условията на компостиране, така че скоростта на разграждане на PLA е по-бавна, обикновено отнема 2-5 години, но продуктите на разграждане не замърсяват подземните води, не увреждат растежа на растенията и не разхищават обработваема земя. разграждане. Изгаряне: PLA има малка калоричност при изгаряне, а пълните продукти на изгаряне са въглероден диоксид и вода, които не замърсяват въздуха. 


Състояние и перспективи на индустрията

Цената на PLA преди широкомащабната индустриализация е $1000/кг. По-късно е постигнато мащабно производство чрез изследванията за индустриализация на изследователската група на професор Рамани Нараян в Мичиганския държавен университет. Технологията вече е индустриализирана от Natureworks. Най-големият производител на PLA е NatureWorks в Съединените щати, следван от китайската Hisun Bio, чиято текуща продукция е съответно 100,000 5,000 тона и XNUMX XNUMX тона. PLA има много приложения и може да се използва при екструдиране, леене под налягане, изтегляне на филми, предене и други области. PLA влакното използва естествени и възобновяеми растителни ресурси като суровини, което намалява зависимостта от традиционните петролни ресурси и отговаря на изискванията за устойчиво развитие на международната общност. Той има както предимствата на синтетичните влакна, така и на естествените влакна и в същото време има характеристиките на пълна естествена циркулация и биоразграждане. В сравнение с конвенционалните влакнести материали, царевичните влакна имат много уникални свойства, така че са широко ценени от международната текстилна индустрия. 

Свързани новини

Искате ли да научите повече за Jump Arena?

Задайте въпроса си
Моля напуснете
САЩ
съобщение
Начало
Продукти
E-Mail
Контакти