Добре дошли в Wenzhou Bossxiao Packaging Co., LTD
№ 8888, Century Avenue, Wenzhou, Zhejiang, Китай
English
Вашият надежден партньор за решение Eco Pack —— Уенжоу Боссяо
PET полиестерен спанбонд горещо валцуван нетъкан плат

Описание на продукта

Описание на продукта

Материал:

100% полиестерни чипове

Грамотно тегло:

10-260g / ㎡

Texture:

голям квадрат / малък квадрат / модел на дума / обикновена тъкан

Ширина:

2600-3000-3300 мм (конвенционална машина)

Цвят:

могат да бъдат персонализирани


Това е вид нетъкан текстил, който е направен от безброй непрекъснати полиестерни нишки чрез въртене и горещо валцуване. Известен също като PET spunbond нетъкан текстил или PES spunbond нетъкан текстил, известен също като еднокомпонентен spunbond нетъкан текстил. Има висока якост, добра устойчивост на висока температура (може да се използва дълго време в среда от 150 ℃), устойчивост на стареене, UV устойчивост, голямо удължение, добра стабилност и пропускливост на въздуха, устойчивост на корозия, звукоизолация, защита срещу молци и не- токсичен. Най-високата температурна устойчивост е 290 ℃ и често се използва при сублимационен термотрансферен печат.


Особеност
Първо, водоустойчив.В зависимост от теглото в грам, водоотблъскващите свойства на полиестерните спанбонд нетъкани тъкани също са различни. Колкото по-голямо и по-дебело е теглото в грам, толкова по-добро е водоотблъскването и водните капчици ще се плъзгат директно от повърхността.

Второ, устойчивост на висока температура.Тъй като точката на топене на полиестера е около 260°C, той може да поддържа стабилността на нетъкания текстил в среда, където се изисква температурна устойчивост. Той е широко използван при термотрансферен печат, филтриране на трансмисионно масло и някои композитни материали, които изискват устойчивост на висока температура. 

Трето,свойствата на устойчивост на якост, добра вентилация, устойчивост на разкъсване и анти-стареене се използват все повече и повече в различни области и са се превърнали в конвенционален материал за покритие в световната кабелна индустрия. Това е филаментен нетъкан текстил, който отстъпва само на найлоновите спанбонд нетъкани тъкани. 

Четвърто, анти-гама лъчи.Приложен към медицински продукти, той може да бъде директно стерилизиран с гама лъчи, без да се разрушават неговите физични свойства и стабилност на размерите, което е физичните свойства, които полипропиленовите (PP) спанбонд нетъкани тъкани нямат.


Приложение

Домашен текстил:хастари, люспи, всякакви основни платове от синтетична кожа и стилизиращ памук. Стенни календари, чанти за офис документи, пердета, капаци за прах, чанти за съхранение и др.; 

Приложения за опаковане:опаковане на кабели, материали за багаж, контейнерни торби, композитни циментови торби, материали за опаковане на цветя, десиканти, адсорбиращи опаковъчни материали и др.; 

Декорация за дома :стикери за стена, кожени тъкани за под, основни тъкани за флокиране, чаршафи, покривки за легла, покривки за маса и др.; 

Селскостопански приложения:кърпи за прибиране на реколтата от зеленчуци, плодове и пъпеши, покривала за защита на културите и растенията, кърпи за изолация на почвата, завеси за оранжерии, колани за защита от плевели, торби за отглеждане на плодове и др.;

Водоустойчива филтрация:основна кърпа от висококачествен дишащ (мокър) водоустойчив материал като sbs, APP, филтриране на трансмисионно масло, филтърна мембрана от дренажна дъска за обработка на мека основа, кърпа за опаковане на къщи, материал за възглавници, геотекстил и др.;

Индустриално приложение:филтърен материал, изолационен материал, подсилващ материал, поддържащ материал, композитна мембранна основна тъкан;

Медицински и здравни грижи:санитарни продукти за еднократна употреба като пелени за бебета и възрастни, дамски превръзки, уплътнения, маски, хирургически престилки, кърпи за дезинфекция и други предпазни средства; 

Автомобилен интериор:автомобилни тъфтинг килими и други материали за интериорна декорация.


Производствен процес

PET полиестерните спанбонд нетъкани тъкани са изработени от чисти полиестерни чипове чрез високотемпературно въртене на стопилка, високоскоростно изтегляне, охлаждане и кристализация.

Обработени полиестерни стърготини—голям шнек, екструдиране на стопилка при висока температура—филтър—дозираща помпа (количествено пренасяне)—въртене (въртящ се вход нагоре и надолу, разтягане и засмукване)—охлаждане—въздушна тяга—оформяне на мрежеста завеса—натискащ валяк нагоре и надолу (предварително армиране )—горещо валцуване (подсилване) на валцова мелница—навиване—обратно разпределение и нарязване—претегляне и опаковане—съхранение на готовия продукт.


Технология на производствената линия

Продуктите на PET spunbond горещо валцувана производствена линия са тънки и средно дебели горещо валцувани нетъкани платове, обикновено 15~120g/m и 50~250g/㎡, използвани главно в подплата, опаковъчни материали, домашен текстил, трансфер Печат, плат за опаковане на кабели, кожен плат за под, плат за таван на кола и килим, мембрана за дренажна плоча, плажни столове, палатки и други продукти за свободното време, филтърни материали и др.


Технология за изтегляне на въздух с малка плоча

За производствената линия за горещо валцуване на PET spunbond, използваща технологията за процес на изтегляне на тръбни тръби с малки плочи, вътрешната линия и вносната линия са основно на същото ниво и дори по-добри от внесената линия по отношение на скоростта на изтегляне и консумацията на енергия. 

Въпреки това, поради ограничението на нивото на вътрешните суровини, технологията за коване и технологията за термична обработка, горещата ролка на домашната мелница за горещо валцоване на PET spunbond има лоша стабилност и е склонна към термична деформация, което води до неравномерно налягане в линията, което влияе върху качеството на тъканта и някои физични свойства. Индикатори, ширината на продукта е по-малка от 2.4 метра е приемлива, а проблемът е по-очевиден от 2.5 метра, което не може да се сравни с внесената валцова мелница Kuster с технология за равномерна ролка "S". 

Предимства:Съотношението на вертикална и хоризонтална якост на продукта е малко, обикновено между 10 и 115, тягата е достатъчна, якостта на опън на повърхността на плата е висока, топлинното свиване е малко и диапазонът на финост на монофилните влакна е голям, обикновено 08 ~60dpf, Dalian Huayang Company Новата глава за изчертаване HYQLOIII може да отговори на изискванията за изчертаване на 12dpf PET влакна, така че продуктите да отговарят по-добре на изискванията за основни тъкани за килими и специални филтърни материали. 

Недостатъци:Когато се произвеждат тънки продукти, феноменът на облачните петна е по-очевиден и еднородността е леко лоша; тъй като броят на напречните дупки за финери е по-малко разпределен от цялата плоча, производствената ефективност е намалена.

Технология на процеса на изтегляне на въздух с голям слот 

за цялата дъска. За производствената линия, която възприема технологията за процес на изтегляне с въздушен поток с голям слот за цялата плоскост, сегашният домашен PET spunbond процеп за теглене и други технологии не са достатъчно зрели, но се въвеждат някои основни съоръжения или компоненти. и други местни поддържащи методи за технологии и оборудване. Не само инвестицията е значително по-ниска от вноса на целия комплект, но и общото техническо ниво и нивото на качество на продукта са основно същите. 

Този метод ще бъде най-добрият начин за изграждане на такива производствени линии в бъдеще. Вътрешните свързани технологии са в процес на развитие и ще стават все по-зрели. 

Предимства:Продуктът има по-малко облачни петна, добра равномерност, висока производствена ефективност и е по-подходящ за тънки продукти. 

Недостатъци:Съотношението на вертикална и хоризонтална якост е голямо, обикновено повече от 15. Обхватът на фиността на монофилните влакна е малък, обикновено 06~35dpf. В допълнение, вътрешното устройство за нарязване на въздух за PET spunbond не е достатъчно зряло и трябва да въведе сравнително големи инвестиции от чужбина.


Тенденция на развитие 

Китайските PET spunbond нетъкани тъкани започнаха късно, започвайки в средата на 1990-те години на миналия век, и поради технически трудности, скъпо внесено техническо оборудване и други фактори, скоростта на развитие е далеч зад метода на PP spunbond. 

През последните години, с непрекъснатото развитие на икономическото строителство на моята страна и необходимостта от корекция на продуктовата структура, непрекъснатия напредък на местната технология и развитието и разширяването на областите на приложение на продукта, полиестерният спанбонд ще продължи да се развива бързо. 

Благодарение на отличните физични свойства на самия полиестер, нетъканите тъкани PET spunbond имат много характеристики, като висока якост, голямо удължение, ниско термично свиване, UV устойчивост, устойчивост на стареене, температурна устойчивост, химическа устойчивост и устойчивост на корозия. Полетата и приложенията ще продължат да се разширяват. 

Въпреки това, независимо от производствения му капацитет или продукция, делът на общия метод на спанбонд в моята страна все още е много малък. В сравнение с развитите страни като САЩ, Европа и Япония, тя изостава сериозно. Следователно, според международната тенденция на развитие, делът на метода на PET spunbond трябва постепенно да се увеличава. . 

Китай е голяма спанбонд страна, но не и силна спанбонд държава. Проблемите на полиестерната спанбонд индустрия се отразяват главно в: 

1.Някои технологии все още са относително изостанали, а нивото на оборудването и качеството на продукта са неравномерни; 

2. Някои производствени линии имат нисък производствен капацитет и висока консумация на енергия 

3. Относителната липса на висококвалифициран технически персонал и други проблеми; 

4. Възникна дори феноменът на многократно строителство на ниско ниво, на което трябва да се обърне достатъчно внимание и бдителност. 

За да се промени тази ситуация, е необходимо да се засили култивирането на таланти, да се подобри техническото ниво на технологиите и оборудването, свързани със spunbond в моята страна, и да се коригира индустриалната структура, за да се развие свързаното техническо оборудване и продукти в посока на висока ефективност, спестяване на енергия, диференциация и функция. Неизбежната тенденция на развитие на полиестерния спанбонд. 

В сравнение с PET горещо валцувани или иглонабити нетъкани платове, които са кардирани в платно с къси влакна, методът спанбонд има предимствата на високо техническо съдържание, кратък процес, висока производствена ефективност и по-малко труд. Тъканите тъкани, особено якостта на опън, якостта на разкъсване, якостта на спукване и други показатели са повече от 15 пъти по-високи от тези на нетъканите тъкани от щапелни влакна със същата спецификация, а удължението и други показатели също са много по-добри от тези на нетъкан текстил от щапелни влакна. 

Понастоящем почти всички чуждестранни горещо валцувани нетъкани тъкани от щапелни влакна от PET са заменени от горещо валцувани нетъкани тъкани от PET spunbond и в Китай не са останали много.

Свързани новини

Искате ли да научите повече за Jump Arena?

Задайте въпроса си
Моля напуснете
САЩ
съобщение
Начало
Продукти
E-Mail
Контакти